Zonder aanbetaling een auto op afbetaling kopen

Het kopen van een auto op afbetaling start na het sluiten van de overeenkomst altijd met een aanbetaling. Een aanbetaling is een vast onderdeel van de verkoop en ook altijd benodigd. De aankoop van een auto op afbetaling zonder aanbetaling is eigenlijk niet mogelijk.

Hoogte aanbetaling
Een aanbetaling is in principe niets meer dan de betaling van een eerste maand, met vaak nog extra kosten voor het sluiten van de overeenkomst en start van het contract. De aanbetaling is in principe een signaal van deelname aan het contract van de koper richting de verkoper. Het moet een signaal zijn van goede wil om de termijnen netjes te betalen. De aanbetaling is hierdoor hoger dan het vaste maandbedrag, wat soms lastig op te brengen kan zijn.

Lagere aanbetaling
In principe wordt er niks veranderd aan de aanbetaling. De aankoop van een auto op afbetaling zonder aanbetaling is dan ook niet mogelijk. Wel is het soms mogelijk de aanbetaling anders in te vullen. De vorm van aanbetaling ligt namelijk niet in de wet vast. Zo kan de vorige auto worden ingeleverd bij wijze van aanbetaling. Ook kan u proberen de aanbetaling te laten verlagen, hoewel hierdoor het maandelijks te betalen bedrag waarschijnlijk hoger wordt.

Het belangrijkste voor de verkoper is het signaal dat u de termijnen netjes zult betalen en met goed vertrouwen de samenwerking van de afbetaling ingaat. Niet zelden kunt u over de invulling hiervan in gesprek gaan met de verkoper.