Tweedehands auto op afkoop

Het wordt tegenwoordig steeds populairder om een tweedehands auto op afkoop aan te schaffen. Het is, zeker op het oog, voordelig, wat in tijden van economische crisis goed uitkomt. Een tweedehands auto op afkoop aanschaffen kan bij zowel bedrijven als particulieren. Het belangrijkste verschil hiertussen is dat de afkoop bij een bedrijf via een bank gaat. Dit is bij particulieren niet verplicht, mits de verkoper niet structureel tweedehands auto’s op afkoop verkoopt.

Bedrijf

Een bedrijf dat tweedehands auto’s op afkoop verkoopt, moet hiervoor gebruik maken van een financiële instelling met een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Aangesloten bedrijven zijn vervolgens verplicht iedere aanvrager BKR te toetsen. Als de aanvrager een negatieve score heeft bij het BKR, zal de verkoop zelden worden toegezegd door het bedrijf. Voor sommigen kan dit een probleem zijn, wat door de particuliere handel wordt opgelost.

Particuliere tweedehands auto op afkoop

Particulieren die een tweedehands auto op afkoop aanbieden hoeven niet aangesloten te zijn bij de AFM. Hierdoor vindt er geen BKR-toetsing plaats en kunt u dus zonder BKR een tweedehands auto op afkoop aanschaffen. Zorg bij de koop van particulieren wel ten alle tijden voor de totstandkoming van een juridisch correct contract, waar alle voorwaarden en afspraken in verwerkt zijn. Zo kunnen er geen onenigheden ontstaan die de verkoop en ook uw geld in gevaar brengen. De meeste particulieren bieden hun tweedehands auto op afkoop aan via grote websites die hierin gespecialiseerd zijn.