IkRij.nl Private Lease review » Wat zijn de ervaringen en hoeveel korting?

Met een private autolease van leasemaatschappij IkRij.nl kunt u een nieuw voertuig besturen zonder een grote som geld te betalen of een lening af te sluiten.

Niet alleen voor het werk wordt een leaseauto gebruikt, maar ook voor particulier gebruik. Wat bij de meeste mensen wel bekend is dat je als werknemer een auto van de zaak (leaseauto) kunt rijden. Ook als particulier kun je een auto leasen en die gebruiken voor al je autoritten.

Privéauto leasen aanbiedingen

Een tweedehands privéauto kopen is meestal duurder en nadeliger, dan het rijden van een goedkope private lease, zeker als het een leaseaanbieding betreft. Aan het concept goedkoop private leasen zijn maar een paar nadelen verbonden.

Blader je eigen persoonlijke thuissituatie met autofinanciën goed door en weeg alle voors en tegen tegen elkaar af als het gaat om privé leasen. Wat altijd een interessante optie is om een gratis offerte aan te vragen bij de leasemaatschappij IkRij.nl met alle financiële opties.

goedkoopste leasemaatschappij

Wat is leasen eigenlijk?

Het huren van een auto is eigenlijk een vorm van privé leasen. Doordat de leasemaatschappij een auto beschikbaar stelt voor een bepaalde periode tegen een bepaalde prijs voor de klant, kan er een overeenkomst worden getekend en de rijder houd zich dan aan het contract gedurende de lengte van de deal.

Voor langere tijd ga je tijdens het privé leasen een convenant aan. Wat zeer tijdelijk van aard is, is het huren van een auto van een paar dagen. Meestal kun je een auto maar voor 1 dag huren.

Zijn er voordelen van private lease?

In veel gevallen is het leasen van een privéauto goedkoper dan het kopen van een nieuwe of tweedehands auto. Een aantal van de voordelen voor het afnemen van een all-in private lease occasion:
– Geen extra fiscale bijtelling
– Met een nieuwe auto elektrisch rijden
– Keuze voor een nieuwe auto of occasion
– Je hoeft je auto niet te verkopen
– Geen autolening
– Als je schadevrije jaren hebt gereden is leasen extra goedkoop
– Als je inkomen hebt maar geen spaargeld toch leasen
– Sommige leasemaatschappijen doen geen BKR check of registratie
– Reparatiekosten komen niet voor rekening van de rijder
– Voor een vast bedrag toch lekker kunnen rijden

Je kosten zijn inzichtelijk

Wat je moet betalen voor de leaseauto word maandelijks precies aangegeven. Voor de leaseprijs heb je een voertuig waarvan de kosten voor reparaties en onderhoud worden betaald. Als de auto onverhoopt mankementen gaat vertonen, kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan.

Zaken zoals pechhulp, autoverzekering en motorrijtuigenbelasing zijn ook inbegrepen. De bijrijdersverzekering zit in het leasepakket en autoverzekering is doorgaans allrisk geregeld. Wat je wel zelf betaald zijn de benzine, parkeerkosten en verkeersboetes. Geen gedoe, maar alles tegen een vast bedrag per maand.

Geen fiscale bijtelling

Als je private leaset betaal je geen fiscale bijtelling voor privégebruik, er is hier geen sprake van. Je hoeft geen leasecalculator te gebruiken om de bijtelling te berekenen. Alleen in de meest zeldzame gevallen berekend een bedrijf fiscale bijtelling, zoals in het geval van een werknemers die over een auto van de zaak beschikken. Dan heet operational lease.

leasen voor een vast bedrag per maand

Je hebt geen eigen vermogen nodig

Als je wat spaargeld hebt kun je een occasion of een nieuwe auto kopen.

Anders kun je kiezen voor een autofinanciering, huurkoop of consumptief krediet. Dat zijn dure kosten, die je bij private lease van IkRij.nl niet hebt. Je kiest voor een onderhandse autolening als je niet in aanmerking komt voor een regulier autokrediet.

Je steekt je in de schulden als je een lening afsluit voor een auto. Voor het leasen van een auto via een onafhankelijke leasemaatschappij heb je geen spaargeld nodig. Om in aanmerking te komen voor een privé leaseauto heb je een echter wel een vast inkomen nodig.

De nadelen van privé leasen

Jammergenoeg kent private leasen ook een aantal nadelen, een aantal punten waar je rekening mee dient te houden zijn:
– Extra’s zoals pechhulp en verzekering drijven het maandtarief omhoog
– Onvoordelige kilomterbundels voor leaserijders
– Mensen kunnen worden geweigerd op basis van leeftijd (jonger dan 21 jaar)
– Schadevrije jaren rijden is belangrijk
– Leaseprijs voor dure automerken ligt hoger
– Veelal kleine auto’s beschikbaar (wat wel prettig rijden is)
– Bij contractbreuk extra kosten

Onvoordelige kilometerbundels

Het maandelijkse leasebedrag word berekend aan de hand van de hoeveelheid kilometers die jij denkt te gaan rijden. Samen in overleg met je leasemaatschappij dien je het aantal kilometers vast te stellen. Als je toch het kilometerlimiet zult overschrijden dan worden die kosten verrekend.

De kosten voor te veel gereden kilometers kunnen flink oplopen, lees de kleine lettertjes in het contract goed en vermijdt bedrijven met onvoordelige kilomterbundels zo veel mogelijk. Niet gereden kilometers uit de je bundel worden niet vergoed door de leasemaatschappij als je ze niet rijd.

Een financiële verplichting voor langere tijd

Als je je contract breekt dan kan daar een boete voor worden gerekend. Belangrijke tip; kies voor een leasemaatschappij met een leasecontract van minimaal 12 maanden of zonder boete.

Mogelijk ga je een verplichting aan voor meerdere jaren. Je bent verplicht de afkoopsom te betalen, als je door omstandigheden niet langer in staat om het maandelijkse leasebedrag te betalen. Bij ontslag, overlijden, faillissement etc. is dat mogelijk.

leasen zonder BKR toetsing

Minder hypotheek bij huis kopen

Je zult een lagere hypotheeklening kunnen afsluiten voor je huis als je een private lease contract hebt lopen. Mogelijk zijn er hypotheekverstrekkers die hier niet zo zwaar aan wegen. Als je een auto wilt leasen als je al een hypotheek hebt, dan kan dat gewoon.

Je bouwt geen schadevrije jaren op

Je bouwt als leaserijder geen schadevrije jaren op, omdat de leaseauto niet jouw eigendom is. Je raakt je opgebouwde schadevrije jaren kwijt als je gedurende drie geen eigen auto hebt. Als je altijd goed en schoon schadevrij hebt gereden met je eigen auto moet je hier wel rekening mee houden.

IkRij.nl review en ervaringen van klanten

Probeer het gewoon, ik geniet elke dag van mijn leaseauto Citroën C1. Eerst waren we het oneens over de leaseprijs aan de hand van de offerte, maar dat is nu geregeld. Elke dag stond het team voor mij klaar en nu kan ik gewoon lekker zorgeloos rondrijden.

En met erg veel plezier. Ik heb een voordelig leasepakket uitgezocht en ben daar goed bij geholpen. Je kunt ook een Opel, Renault, Volkswagen of Hyundai leasen. Mijn ervaringen met de IkRij.nl leasemaatschappij is positief.

goedkoop private leasen