Gratis Volkswagen auto proefrit aanvragen en waar op letten bij koop?

proefrit aanvragen Volkswagen Polo

Als je op zoek bent naar een nieuwe auto, hetzij een leaseauto, tweedehandsje of een spiksplinternieuwe dan wil je er kritisch naar kijken. Het gaat tenslotte om je droomauto. Alle informatie verzamelen, brochures doorbladeren, vergelijken en vooral testen.

Voordat je een auto kiest kun je de wagen testen door een gratis proefrit aan te vragen. Elke autoverkoper staat er open voor om jou een proefrit te gunnen in de auto van je dromen.

Volkswagen goedkoop aanschaffen

Tijd voor een proefrit als je zoektocht naar een Volkswagen nog niet is vastbesloten. Om te ontdekken of een auto echt bij je past kun je een proefrit nemen. Alle uitvoeringen zijn beschikbaar voor een proefrit.

Zal de Volkswagen voldoen aan je wensen en eisen? Neem alvast in acht waar je precies naar op zoek bent, een proefrit kan de doorslaggevende beslissing geven om uiteindelijk over te gaan tot aankoop.

Aan welke specificaties en type uitvoering Volkswagen moet het voldoen? Waar moet je zoals op letten bij een proefrit?

Eigen eisen en wensen van een potentiële autokoper?

Met minder oog voor luxe en comfort en toch een auto aanschaffen die je in het verkeer puur van A naar B kan laten verplaatsen. Bij een luxere uitvoering stel je hogere eisen aan het interieur en capaciteiten van de auto, dan wanneer je een goedkopere versie besteld.

Persoonlijke verwachtingen en mogelijkheden die de auto biedt spelen ook haar rol. Houd rekening met het plafond van je budget bij aanschaf van een auto door een redelijke grensprijs te stellen evenzeer telt de prijs-kwaliteit verhouding ook mee.

Wat kun je uitgeven voor een auto waar je naar op zoek bent? Je zou met jezelf eerst je wensen en verlangens omtrent de aanschaf kunnen afspreken, zodoende zal er een tevreden koop kunnen plaatsvinden mocht je definitief hebben besloten!

Als je een praktische & veilige wagen zoekt voor het gezin, laat je dan niet te gauw verleiden door een (te) snelle auto.

Auto controleren bij koop en/of proefrit

De auto van binnen en buiten rondom goed bekijken is essentieel voordat je de gratis proefrit gaat maken. De eerste indruk is vaak allesbepalend bij de aankoop, als de auto je net als een persoon laat glunsteren? Dan zit je goed. Staan de spiegels juist afgesteld en/of is schade te bekennen?

Ongeregeldheden op het lakwerk check je eventueel met je vingers om het op te sporen. Je portemonnee heeft te lijden als je oude krassen vind die voor jou rekening komen.

Zijn de draaimoer, krik en reservewiel in de kofferbak als standaard uitrusting aanwezig? De grootte van de kofferbak is belangrijk om je spullen in te vervoeren, hoe groot moet dat zijn? Als je kinderen hebt (of op komst) wil je natuurlijk een kinderwagen kunnen meenemen.

Zijn voor- en achtergordels aanwezig, bevalt de beenruimte je en de huidige inrichting van een Volkswagen uitvoering? Nu kun je bijna de proefrit gaan maken als je al deze hoofdelementen samen met de garagehouder gezamenlijk hebt gecheckt en geen negatieve punten bent tegengekomen.

goedkope volkswagen kopen

Niet te gehaast de openbare weg op

Zeer essentieel is het gevoel dat je hebt bij het rijden van een auto voordat je besluit om een koopovereekomst te tekenen van een nieuwe auto. Als je je auto niet test op de openbare weg loop je een risico als particulier dat je namelijk spijt krijgt.

En later alsnog de koop moet ontbinden. Luister aandachtig naar de motor nadat je de auto hebt gestart. Dit blijft een aandachtspuntje als je een rit maakt met een auto op de wegen.

Werkt de rem adequaat en reageert de auto soepel op je stuurgedrag? Een kenmerk van een goede motor is dat de wagen zeer efficiënt en krachtig kan optrekken. Een monotoon geluid geeft de motor als die op hoge toeren draait. De voor- en achterverlichting van de auto kun je checken als je stilstaat en een ander persoon daarop wijst.

Eerlijkheid duurt het langst

Hoe denk je over de auto als je er mee gereden hebt? Middels verleidelijke verkooppraatjes moet je enige twijfels over de auto niet laten wegnemen, maar ze gewoon daadwerklijk uitspreken. De eerste insteek is dat je gewoon altijd kritisch doch correct blijft. Van een eigen auto wil je nog jarenlang (fiscaal) van profiteren.

Door de verkoper moet je niet teveel afgeleid worden als je scherp vragen wilt stellen. Het is niet erg als je wilt onderhandelen over de aanschafprijs, maar dit voer je pas uit als het boven je budget uitschiet en de grens van wel of niet kunnen betalen hebt bereikt.

Bij de aankoop van elk product valt te bedingen of de hoogte van de prijs, zoals bij een caravan of woning. Tegen een betere prijs kan er altijd worden verkocht door de verkopende partij, mits hij echt wil verkopen.

Auto testen en bedenktijd mondeling afspreken

Neem altijd de ruim tijd voor de aanschaf van een auto. Laat niet direct blijken dat je (te) enthousiast bent over de pracht en praal van de auto en zijn capaciteiten. Zelfs even overdenken door middel van een nachtje extra slaap is voor velen autodealers prima te verkroppen.

Andere gegadigden voor dezelfde auto moeten geen invloed hebben op je stresshormonen als de druk je net iets te hoog zit.

Wacht dan toch nog even, want uiteindelijk kunnen ze elk model voor je bestellen. Overhaaste beslissingen wil je simpelweg niet nemen bij een dure aankoop waar je misschien wel 5 jaar mee wilt doen.

Een kennis of vriend(in) die meer van auto’s weet is verstandig om mee te nemen als je zelf minder verstand hebt van zulke machines. Een auto die tegenvalt of een miskoop voor zo’n product is niet leuk, voorkom je dat je een kat in de zak koopt.

nieuwe volkswagen auto proefrit