Een computer op vier wielen; de Tesla revolutie » een Tesla auto leasen

Het Amerikaanse bedrijf Tesla dat in 2003 werd opgericht, zou de wereld veranderen. Deze Amerikaanse producent van elektrische auto’s verbaast iedereen telkens weer met high tech(nologische) voertuigen die regelrecht uit een science fiction film lijken te komen.

Elektrische auto’s, het is de toekomst. En dat heeft Tesla goed ingezien. In 2008 werd de eerste productievoertuig gelanceerd als volledige elektrische sportwagen, genaamd de Tesla Roadster. Deze auto behoort heden ten dage nog steeds tot de drie snelste elektrische auto’s. Maar het kan nog sneller! Vier jaar later kwam Tesla met een ander elektrische topmodel, Model S.

Een zeer snelle auto en van binnen voorzien van allerlei technische hoogstandjes. In 2016 werd dit model met een nieuwe uitvoering, de P100D. Deze auto is een ware raket. Het is de snelste productieauto ter wereld. In 2,5 seconden gaat dit racemonster van 0 naar 96 km per uur. Ja, een spotgoedkope Ferrari is er bijna niets bij.

Zelfrijdende auto

Met helse plannen wil Tesla zelfs bewijzen dat het mogelijk is om grote afstanden af te leggen met een elektrisch zelfrijdende auto, bijvoorbeeld van Los Angeles naar New York. Dat is aangekondigd door het bedrijf. Of het lukt, moeten we nog bezien.

De auto is voorzien van een zelfsturend systeem waarbij de auto geheel zelfstandig rijdt, zonder chauffeur! De autopilot geeft dus gas en stuurt geheel zelf en kan zelfs andere auto’s inhalen. Het lijkt alsof we het niet meer hebben over een auto, maar over een zelfsturende robot.

Tesla auto leasen

Geld besparen met de Tesla

Alhoewel het kopen van een Tesla niet de goedkoopste optie is, kan het toch een goede investering zijn. Op den duur haal je het geld er weer uit. En zo kun je een hoop besparen, want de aanschaf van een elektrische auto heeft ongetwijfeld financiële voordelen. Je betaalt allereerst geen wegenbelasting. Eletrisch opladen en rijden is goedkoper dan betalen voor benzine of diesel.

Bovendien is er tot 2018 geen Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen, de zogenoemde BPM. Daarnaast kost het opladen je ook minder geld dan het je normaliter aan reguliere brandstof zou kosten. Hoewel ze in aanschaf dus duurder kunnen zijn haal je dit geld er met regelmatig gebruik snel weer uit.

Met een Tesla bespaar je niet alleen brandstofkosten en wegenbelasting, je kunt ook gratis profiteren van allerlei subsidies en belastingvoordelen. Als je een bedrijf hebt en een Tesla aanschaft, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van diverse fiscale voordelen. Diverse belastingvoordelen zoals lokale subsidies moeten er voor zorgen dat elekrische aantrekkelijk word voor iedereen.

De Milieu Investeringsaftrek (MIA) levert je bijvoorbeeld een fiscaal voordeel op doordat de aanschaf van een Tesla gezien wordt als investeringen in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen. Er zijn soms ook lokale subsidies beschikbaar voor de aankoop van elektrische voertuigen of de plaatsing van een elektrisch oplaadpunt. Je kunt hiervoor informeren bij de gemeente of provincie.

Een andere voorname reden voor de aanschaf van een elektrische auto is het milieu. Elektrische auto’s hebben geen enkele uitstoot van CO2. Bovendien zijn de auto’s stil omdat er geen draaiende motor is. Dat is aan de ene kant positief, maar er kleeft ook een nadeel aan: andere weggebruikers horen elektrische auto’s niet of amper aankomen.

Dat kan gevaarlijke situaties opleveren en daarom wordt er inmiddels gewerkt aan een vervangend geluid om andere weggebruikers te waarschuwen.

Tesla auto kopen of leasen?

Met het juiste financieringsplan kun je een elektrische Tesla auto kopen of leasen. Wat zijn de voordelen van een zakelijke Tesla leaseauto? Iedere ondernemer die zaken doet en een nette Tesla wilt leasen kan uitleggen dat leasen vele voordelen met zich meebrengt.

Omdat je iedere twee jaar van auto veranderd, rijdt je altijd in een nieuwe auto. Altijd keuze uit de nieuwste elektrische modellen, deals & leaseaanbiedingen.

Laat je wagen afwerken naar eigen zin en met extra opties. Je auto is muisstil. Maak je geen zorgen meer over autoverzekering, wegenbelasting of onderhoud. Meer fiscale voordelen verbonden aan het rijden van een elektrische auto.

Bij pech bel je je leasemaatschappij om de situatie uit te leggen en een vervangende auto te ontvangen. Voor een betaalbaar vast bedrag per maand rijd je al een eletrische auto.

Zakelijke Tesla auto leasen