Autoleningen vergelijken: autofinanciering en autokrediet

Die mooie, brede Renault Captur, die grappige Fiat Uno of die nieuwe, moderne Ford Focus. Enkele nieuwe auto’s die je telkens tussen de programma’s door in de reclames voorbij ziet komen. En de meeste mensen kijken er watertandend naar uit. Een nieuwe auto, wie wil dat nou niet? En in sommige gevallen is het geen kwestie van verwennerij, maar echter een noodzaak.

Misschien heeft je auto het wel net begeven of worden de kosten voor reparaties te hoog. Dan kan het inderdaad tijd zijn voor een nieuwe auto, een occasion of tweedehands auto te gaan kopen. Dat doen veel mensen met behulp van een autolening. Zo kun je snel die nieuwe auto bezitten zonder dat je het totale aankoopbedrag op je bankrekening hebt hoeven te staan.

Niet iedereen heeft natuurlijk een zakje met geld klaar voor de aanschaf van een (nieuwe) auto. Een autolening kan dan uitkomst bieden, maar een lening aanvragen doe je natuurlijk niet elke dag. Waar kun je eigenlijk het beste een lening afsluiten en welke voorwaarden hangen daar aan vast? Sommige mensen zien de bomen door het bos niet meer met al die aanbieders en mogelijkheden.

Als je voor een nieuwe auto gaat, bieden dealers vaak ook wel een autolening aan, maar is dat altijd de meest voordelige lening? Autoleningen en de voorwaarden met elkaar vergelijken is dan een slimme zet. Banken kunnen soms ook met aantrekkelijke leningen komen.

Kijk dus verder dan alleen de autodealer waar je een auto wilt gaan aanschaffen. Geld lenen voor een nieuwe auto, wij hebben de beste aanbieders voor je op een rijtje gezet.

Een autofinanciering bij de bank

Als je een beetje op het net surft, dan zie je dat veel banken een persoonlijke lening aanbieden om een auto te kunnen financieren. Vaak is dat niet het totaalbedrag van een auto, maar een gedeelte daarvan. Als je zelf al een bepaald bedrag voor de auto bijeen hebt gespaard, is zo’n persoonlijke lening zeker een uitkomst.

Probeer zelf te vergelijken welke banken de beste rente aanbieden, maar vergeet zeker niet ook de voorwaarden te bekijken. Niet alleen de rentevoet is dus belangrijk. Wij hebben voor jou al wat zoekwerk gedaan om de meest voordelige banken voor een persoonlijke lening uit te kiezen. Dat scheelt jou weer een hoop werk en speurwerk.

– BNP Paribas

Deze van oorsprong Franse bank is een grote, sterke bank die wereldwijd filialen heeft. Een autolening kun je hier dus goed afsluiten en het rentepercentage is zeker niet slecht in vergelijking met andere banken.

Uiteraard is de rente wisselend, dus een vast rentevoet hier opschrijven heeft weinig zin. Wel kun je zelf op de website kijken wat de actuele rente is en berekenen hoeveel je bij deze bank kunt lenen, welke looptijd je kunt kiezen en hoeveel je dan per maand kwijt zou zijn aan aflossen.

De online simulator werkt gemakkelijk en snel. Neem eens een kijkje op: https://www.bnpparibasfortis.be/portal/start.asp

De voordelen lening BNP Paribas:

– Sterke bankgroep
– Lagere rente bij aflossen

– Freo

Deze kredietverstrekker staat al een tijdje op de lijst van aanbieders met de laagste rentepercentages. Bij Freo kun je kiezen tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Het verschil tussen deze twee is dat je bij een persoonlijke lening een vast bedrag leent die je vooraf aangeeft en hierbij hoort bij Freo ook een vast rentetarief.

Een doorlopend krediet is ideaal voor als je niet weet hoeveel geld je nodig hebt en voor hoelang. Je kunt blijven lenen en aflossen. De rente van een doorlopend krediet ligt doorgaans lager dan een persoonlijke lening, maar als je geld wilt lenen voor auto weet je vooraf eigenlijk al wel hoeveel je nodig hebt.

Op de online simulator kun je meteen zien wat het maandbedrag is als je het leenbedrag intypt en wat de rente en looptijd is. Je kunt ook meteen online geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Klik op de volgende link om zelf te berekenen hoeveel het je gaat kosten.

De voordelen lening Freo:

– Geen verborgen kosten
– Een van de laagste rentepercentages van Nederland
– Goede beoordelingen op Independer.nl
– Snelle beoordeling voor lening

– De Groene Lening van de ING

Als je besluit een energiezuinige auto te gaan kopen, dan loont dat zeker. Je helpt er het milieu niet alleen een handje mee, kredietverstrekkers belonen ook maar al te graag de aanschaf van een zuinige auto. Zo kun je de zogenoemde ‘groene lening’ afsluiten bij bijvoorbeeld de ING Bank.

De rentevoet van zo’n lening is doorgaans voordeliger dan een andere autolening of persoonlijke lening. Je bespaart er dus een hoop centjes mee. De (goede) ervaringen van de volgende ING klant zijn beschikbaar om te zien op de website.

ING bank auto lening

Wanneer kun je een groene lening afsluiten? Als je een auto aanschaft die voorzien is van de energie labels A, B of C, vaak de elektrische variant, en een bankrekening hebt lopen bij de ING of er eentje opent. Dan kun je een bedrag tussen de vijfduizend en 75.000 euro lenen die je in één keer op je rekening ontvangt.

Vooraf kies je eerst hoeveel je per maand kan en wilt aflossen en hoe lang de looptijd is. Zo weet je meteen waar je aan toe bent en hoeveel je aan vaste lasten per maand zult hebben. Als je een extraatje op je bankrekening hebt gekregen, bijvoorbeeld je vakantiegeld, dan kun je altijd extra aflossen, daar komt geen boete om de hoek bij kijken.

De voordelen groene lening:

– Lagere rente bij aflossen
– Vaste aflossing per maand
– Vaste rente per looptijd
– Boetevrij extra aflossen tussendoor

Hierboven hebben we dus enkele kredietverstrekkers en de voordelen van de bijbehorende leningen voor je uitgezet. Bij veel banken kun je meteen online een offerte aanvragen. Dezelfde dag nog of een dag later, krijg je dan vaak al een offerte die geheel vrijblijvend is.

Op deze manier kun je zelf de meest aantrekkelijke autofinanciering bekijken, vergelijken en uiteindelijk kiezen. Ook is door de gigantische massa-individualisatie het makkelijker geworden om voor een auto een lening af te sluiten. Voordat je het weet, rijd jij al weg in die nieuwe Captur, Clio of misschien zelfs wel die kersverse Mercedes!