Auto op afbetaling zonder rente

Een voordeel van een auto op afbetaling kopen is dat u niet in één keer een groot bedrag moet betalen, maar natuurlijk zijn er ook nadelen aan een auto op afbetaling verbonden. Een dealer ziet liever dat u een auto in één keer betaalt dan in termijnen over enkele jaren verspreid. Het duurt dan immers veel langer voor ze al het geld binnen hebben.

Er is op die manier geen voordeel bij voor het bedrijf, enkel risico. Om dit verlies te compenseren en zich daarnaast in te dekken voor het risico dat niet ieder termijn betaald kan worden, rekenen zij maandelijks rente.

Hoge rente

Deze rente is vaak erg hoog, waardoor u aan het eind een stuk meer hebt betaald voor de auto. dan u zou doen als u de auto in één keer betaalt. Gezien de rente voor de verkoper de enige manier is om de verkoop ook voor hun aantrekkelijk te maken, is het vrijwel onmogelijk een auto op afbetaling zonder rente te kopen. Voor de verkoper is dit niet lucratief.

Particulieren

In principe is de enige manier om een auto op afbetaling zonder rente te kopen bij een particulier. Bij een particulier kunt u samen het maandbedrag bepalen. Overigens kan de verkoper dan alsnog een afwezige rente compenseren door dit maandbedrag vrij hoog te stellen.