Auto leasen zonder kredietregistratie als ZZP’er
 – Wat kost een leaseauto?

Auto leasen zonder kredietregistratie als ZZP’er

Auto leasen als ZZP’er

Bent u ZZP’er en wilt u graag een auto leasen? Bij sommige geldverstrekkers loopt u tegen een muur aan. Vooral voor startende ZZP’ers kan het bijzonder lastig zijn een leasecontract te krijgen. Leasemaatschappijen beginnen vaak over jaarcijfers over de afgelopen drie jaar.

Niet heel gek natuurlijk, want een leasemaatschappij wil zekerheid. Ze willen zeker weten dat u als ZZP’er de maandelijkse gaat betalen. Toch zijn er ook leasemaatschappijen die wel een leasecontract willen verstrekken aan ZZP’ers, ook als u net begonnen bent. Hoe kunt u deze maatschappijen vinden?

Aanvragen indienen

Om een auto te kunnen leasen als ZZP’er is het belangrijk om niet de focus niet op één leasemaatschappij te leggen. Het is dan ook nuttig om bij meerdere partijen een aanvraag in te dienen. Ook opletten welke soort auto u wilt leasen. Als u net begonnen bent als ZZP’er is het vaak lastig in te schatten hoeveel omzet u gaat draaien.

U doet er dan ook verstandig aan om niet direct een dure leaseauto uit te zoeken. U kunt beter beginnen met een betaalbare leaseauto. De kans dat uw aanvraag voor zo’n auto wordt goedgekeurd is groter. Dien meerdere aanvragen in, bij verschillende partijen. U krijgt vervolgens vanzelf bericht van de leasemaatschappijen. In dit bericht krijgt u te horen of de aanvraag doorgang krijgt of dat er sprake is van afkeuring.

Occasion lease

Wat als de aanvragen voor een lease auto afgekeurd worden bij de leasemaatschappijen die u benaderd heeft? Wellicht kunt u dan eens een zogenaamde occasion lease proberen. De maandelijkse kosten bij deze auto’s liggen lager, omdat het om occasion modellen gaat. Occasion lease wordt door verschillende maatschappijen aangeboden. Ook met deze leasevorm bent u dus niet aan één specifiek bedrijf gebonden.

auto leasen voor startende ondernemers

Geld lenen voor een auto

Krijgt u het niet voor elkaar om een leasecontract te krijgen? Dan kunt u kijken naar de alternatieven. Geld lenen is daar één van. Van het geld kunt u vervolgens een auto kopen. Geld kunt u lenen bij een bank, van een familielid of via crowdfunding. Ook op dit gebied heeft u dus verschillende mogelijkheden.

Een nadeel van een lening is wel dat deze afgelost moet worden. Het kan soms lang duren voordat de lening volledig is afgelost. Maar net als dat u vast zit aan de lening zit u ook vast aan een leasecontract. Zo’n contract sluit u namelijk niet af voor 3 of 6 maanden. In de meeste gevallen duurt een leasecontract minimaal 12 en maximaal 48 maanden.

Met jaarcijfers staat u sterker

Bent u al langer ZZP’er en heeft u gunstige jaarcijfers? In dat geval is het krijgen van een leaseauto in de meeste gevallen geen probleem. Leasemaatschappijen hebben dankzij de jaarcijfers de zekerheid dat u een goedlopende onderneming heeft.

In de meeste gevallen durven ze u dan wel een leasecontract te verstrekken. Als u net begonnen bent als ZZP’er kan het dus ook een idee zijn om één of twee jaar te wachten. U heeft dan jaarcijfers in handen waarmee u een gunstig leasecontract kunt krijgen.

Wat kost een leaseauto per maand?

Lijkt het u interessant om een auto te leasen? Het is belangrijk om goed na te gaan wat de kosten, voorwaarden een aandachtspunten zijn. Een auto leasen werkt namelijk op veel punten anders dan een auto kopen. Een groot voordeel van een lease is dat u geen geld op uw spaarrekening hoeft te hebben. Een nieuwe auto kost al snel minimaal 8.000 euro.

Voor dit bedrag koopt u een kleine auto met weinig spannende snufjes. Wilt u een grotere of luxere auto, dan praten we al snel over 15.000, 25.000 of zelfs 50.000 euro. Als u een goed maandelijks inkomen heeft, maar geen budget om zo’n auto te kopen dan is een auto leasen wellicht een interessante optie voor u.

De maandelijkse leaseprijs van een auto varieert tussen 150 en (meer dan) €1000 in de maand, afhankelijk van het model en de opties. Een leaseofferte maakt meer duidelijkheid.

Vast bedrag per maand

Als u een leasecontract afsluit dan wordt er maandelijks een vast bedrag in rekening gebracht. In dit bedrag zitten vrijwel alle kosten die met de auto te maken hebben. De huur van de auto, verzekering, wegenbelasting en onderhoudskosten, het zit er allemaal bij.

U hoeft zich dus niet druk te maken over onverwachte reparatiekosten of verzekeringen. Daarnaast heeft u prima inzicht in de autokosten. Heeft u een auto gekocht dan dient u alle kosten apart te betalen. Bij een leasecontract is er sprake van één vast bedrag per maand. Zo weet u precies wat uw auto kost!

Nadelen van leasen

Een auto leasen brengt niet alleen maar voordelen met zich mee. Er zijn ook een aantal nadelen. Zo moet u bijvoorbeeld oppassen met het aantal kilometers dat u gaat rijden. In het leasecontract is er bijna altijd sprake van een kilometerlimiet.

Komt u boven deze limiet, dan moet u een toeslag betalen. Voor elke extra gereden kilometer worden extra kosten in rekening gebracht.
 Naast de limiet op het aantal kilometers moet u ook rekening houden met de contractduur.

Een leasecontract sluit u af voor 12, 24, 36 of zelfs 48 maanden. Het is in de meeste gevallen lastig om tussentijds het contract op te zeggen. Doet u dit wel, dan moet er bijna altijd een afkoopboete voldaan worden. Dat is niet alleen vervelend, maar ook erg ongunstig voor uw portemonnee!

Een derde nadeel is dat feit dat de leasekosten meegenomen worden in de hypotheekbeoordeling als u een huis wilt kopen. Het zijn namelijk vaste, maandelijkse kosten. Als u een leasecontract heeft kunt u dus minder geld lenen. Als u op korte termijn een huis wilt kopen is het dus verstandig om hier rekening mee te houden. Zo komt u niet voor nare verassingen te staan.

Leasemaatschappijen vergelijken

Als u van plan bent een auto te leasen dan is het verstandig om een aantal maatschappijen met elkaar te vergelijken. Elke leaseaanbieder werkt met eigen prijzen en voorwaarden namelijk. Door te vergelijken kunt u het beste en goedkoopste aanbod ontdekken.

Zodra u een partij gevonden heeft kunt u een leaseaanvraag indienen. De aanvraag zal nog wel gekeurd worden. Het is dan ook geen garantie dat u een auto kunt leasen. De leasemaatschappij zal altijd nagaan of het voor u financieel haalbaar is om een leasecontract aan te gaan. De leasekosten moeten namelijk wel maandelijks voldaan kunnen worden.

Auto leasen of kopen?

Het kopen van een auto is een van de grootste aankopen die u kunt maken, daarom is het verstandig om een blik te nemen op alle opties. Zowel een auto leasen of kopen hebben voor- en nadelen, net zoals het huren versus kopen van een huis.

Het meest opvallende verschil is dat met een lease, krijg je een nieuwe auto om de paar jaar en je hebt niet te maken hebben met het gedoe van de latere verkoop van de auto; gewoon de autosleutels overhandigen aan de dealer en je krijgt een nieuwe huurovereenkomst.

Wanneer u een auto koopt, elke betaling die je maakt op een gefinancierde auto bouwt eigen vermogen; als je eenmaal de lening hebt afgelost, de auto is van jouw en je kunt het later verkopen (of schenken) aan iemand. Als u een auto regelrecht zou kopen zonder een lening, bespaart u nog meer geld.

Verschillende overwegingen tussen kopen en leasen

Wat zijn de financiële overwegingen en de financiële zin om een auto te leasen of te kopen? Uw maandelijkse cashflow: lease van een auto heeft vaak een lagere maandelijkse betaling in vergelijking met de financiering van een auto met dezelfde leningsvoorwaarden, want met een leasewagen betaal je voor de waardevermindering van de auto in die jaren van gebruik in plaats van de gehele voertuigkosten. Als u meer toegang tot geld elke maand nodig heeft, kan leasen gunstiger zijn. Want het is voordeliger.

Hoe lang bent u plan de auto te houden en rond te rijden als ZZP’er? Hoe flexibel kun je zijn? Dit is een grote overweging, natuurlijk, want als je hooguit de bedrijfswagen gebruikt voor een aantal jaren, dan is leasen de handigste optie.

Echter, betaal je wel veel als je probeert onder het leasecontract uit te komen voor het termijn dat je de wagen nog moet gebruiken, met risico van boete. Kies een bedrijfswagen/auto voor de periode van het leasecontract, dat je er zeker van kunt zijn dat je je kunt vasthouden aan de leaseovereenkomst.

De realiteit; het leasen van een auto is bijna altijd goedkoper op de korte termijn, volgens de meeste berekeningen. Vraag soepel een gratis offerte aan om zorgeloos rond te rijden als ZZP’er via onderstaand leasemaatschappij.

zakelijke leaseauto