De ervaringen en kosten om zelf je auto te verkopen via Marktplaats

Met méér dan 1 miljoen potentiële autokopers is Marktplaats een goed platform om je auto op aan te bieden. Ben je toe aan een andere auto? Of wil je juist van je auto af? Dan is Marktplaats een goede optie.

Hier kun je heel veel auto’s vinden als je op zoek bent naar een goede occasion en indien je je auto wilt verkopen, dan zijn er genoeg geïnteresseerden die dagelijks op Marktplaats naar een tweedehands auto zoeken. En er zijn nog meer voordelen om je auto te kopen of te verkopen op Marktplaats. Lees dus snel verder.

AutoAssistent Marktplaats

Wat brengt mijn auto op bij Marktplaats?

Via Marktplaats levert je tweedehands auto (afhankelijk van de staat en het merk) een bedrag op variërend van 500 euro tot wel 14.000 euro. Als het echt een exclusief merk is dan kan het zelfs oplopen tot 49.500 euro.

Wat zijn de ervaringen van Autoverkopers?

Vele autoverkopers zijn inmiddels via het platform van Marktplaats overtuigingsdeskundige geworden met het plaatsen van auto verkoop advertenties, nieuwe gegadigden voor een auto zullen eerst proberen te achterhalen of je een betrouwbaar persoon bent. Wat belangrijk is om te weten, hoe mensen jouw advertentie lezen op Marktplaats auto.

Auto kopen

Zo’n zesduizend nieuwe advertenties van tweedehands auto’s verschijnen per dag online op de autoverkoop pagina’s van Marktplaats.

Daarom kan er dus met zekerheid gezegd worden dat de kans heel groot is dat je slaagt in het vinden van een goede occasion via Marktplaats. De website werd in 2015 uitgeroepen tot ‘Website van het Jaar’ en niet voor niets. Het zoeken van een tweedehands auto gaat simpel en eenvoudig.

Je kan kiezen uit merk, bouwjaar, prijs, carrosserie, model en wat voor brandstof. Als je wat geavanceerder wilt zoeken, dan kan dat ook. Opties als hoeveel kilometer de auto gereden heeft, het aantal deuren/stoelen en wanneer de APK is zijn een greep uit de mogelijkheden. In een mum van tijd krijg je dan alle auto’s te zien van particulieren die voldoen aan jouw eisen. Wil je niet te ver uit je buurt zoeken?

Dan kun je ook je eigen postcode invullen en de straal waarbinnen jouw zoekopdracht moet voldoen. Als je een exemplaar op het oog hebt, kun je een bod uitbrengen. Dat kan online via de site, maar ook vaak telefonisch. De verkoper zal dan een reactie geven.

Als het een aannemelijk bod is, kun je daarna een afspraak maken voor een proefrit. Bevalt de auto je? Neem dan de moeite om een beetje te onderhandelen over de prijs en voordat je het weet, ben jij wellicht volgende week al bezitter van die mooie tweedehands Audi of Volkswagen Polo van een paar straten verderop.


Auto verkopen

Als je een auto hebt waar je graag vanaf wilt, dan kun je deze makkelijk kwijt via Marktplaats. Je kan namelijk in een oogopslag zien wat je auto waard is en wat een goede verkoopprijs is. Je hoeft alleen maar je kenteken in te vullen en je ziet direct wat de dagwaarde van de wagen is. Bovendien krijg je ook meteen de schatting van Marktplaats voorgeschoteld hoe vaak de auto bekeken zal worden en hoe lang het zal duren voordat je deze occasion verkoopt, gebaseerd op de verkoopervaring statistieken van Marktplaats.

Vul daarna de meest belangrijke kenmerken in zoals de kilometerstand, het bouwjaar, de kleur en de staat van de auto. En vergeet natuurlijk niet een paar goede foto’s te maken en deze te uploaden. Wat heel erg belangrijk is, is een goede verkooptekst te schrijven. Schrijf een zo’n aantrekkelijk mogelijk stukje, benoem de pluspunten van de auto.

Denk bijvoorbeeld aan metallic lak die voor glinsterende deeltjes zorgt en doorgaans een transparante beschermlaag heeft, licht metalen velgen of dat de auto zuinig rijdt. Wees natuurlijk wel altijd eerlijk, want anders kunnen er later problemen ontstaan. Geef mensen ook de kans om een bod uit te brengen of maak gebruik van de optie dat mensen een datum voor een proefrit kunnen aanvragen. Dat versnelt de kans op verkoop.